Mikrobe Lift Special Blend

Mikrobe Lift Special Blend

Flakonban a Komplett Eco-System
Élő baktériumok az édesvízi és tengeri akváriumokhoz

• Csökkenti a tisztítás és a vízcsere gyakoriságát
• Egy új akvárium biológiai körforgását serkenti
• Lebontja az organikus eredetű maradék anyagot a pl a köveken, az aljzatban és a ciklus egyes elemeit is mint például a nitrogént és ként
• A növények természetes növekedésének stimulása
• Lecsökkenti az ammónia szintet és biológiailag a nitrátok és nitritek szintjét is redukálja
• Biológiai karbantartója a már beállt akváriumoknak is.
• Javítja a növények fény hasznosító képességét úgymint tápanyagok felvételi képességét is
• Nem szünteti meg a víz klór, vagy nehézfém tartalmát
• Jól működik aktív szénnel, és kompatibilis a réz alapú termékekkel is
• Ezek a baktériumok kompatibilisek a biológiai szűrőkel és UV-lámpákkak de ez utóbbikat ki kell kapcsolni 48-72 órára az adagolást követően
• A hidrogén-szulfid szaga gyorsan el fog illanni. (ne nagyon szagoljunk a palackba mert mert roppant kellemetlen – saját vélemény)

Eddig az egyszerűsitett gyári leírás.

Az adagolás elött kézbevéve a félig áttetsző palackot rögtön szemet vetett a benne uszkáló mindenféle rothadásra utaló gyanús anyagok tömbkelege. Rögtön meg is néztem a szavatossági dátumot ami még több mint egy évig tartott a hermetikusan lezárt palackban. Az igazi meglepetés csak akkor jött miután ki nyitottam, mert elképesztően büdös.
Mielött beleöntöttem volna egy gyors konzultáció a NET-en, ahol irják hogy normális ez a szag még ha el is van bagatelizálva. Betartva a procedúrát minden héten reggel egyszer adagoltam. Az első észrevétel hogy drasztikusan lecsökkent a szennyeződés a szűrő zsákokban és a technikaiban is, mig a lehabozó sokat termelt de nem igazán sötét levet. Két hét után a még néhány kövön lévő bolyhos alga is pusztulásnak indult. Először elveszitette a zöld szinét utána lassan lekopott, mostanra -másfél hónap után- már csak nyomokban van mindez 0mg/l nitráttal párosulva. Elötte 5-6mg/l körül mozgott a nitrát és a hátsó üveglapon és a pumpákon inkább a barna porszerű alga volt a jellemző amit mostanra a zöld alga váltott fel a mészalgák gyors terjedésével egybevetve.

Miért is próbálkoztem vele vetődik fel rögtön a kérdés hiszen jól méretezett lehabozóval megfelelő keringtetéssel és világítással rendelkezem.
A kevesebb élőkővel működő rendszer miatt. Az aljzat is lassan bevonult a kövek alá igy lehetelen bármi tisztitást is alkalmazni. A betett tisztogató állatkák sem mindig oda mennek ahová szeretnénk. A szirt közepén pedig a kevesebb áramlás miatt az aljzaton mindig volt cianó vékony filmrétegben. Ennek mennyisége nagyban függ a beadagolt koralltápláléktól, igy néha kevesebb vagy több van. A korallokat is kell táplálni ami pedig nem megy szennyezés nélkül, élő eledel hiányában.
Ezért kerestem egy biologiai megoldást a kevesebb élőkő kompenzálására. Úgy tűnik másfél hónap távlatából hogy beváttotta a hozzáfűzött reményeket azaz visszaállitotta az akvárium biológiai egyensúlyát kevés idő és pénz ráfordításával. Nem ismerve az összetételét csak következtetni tudok hogy itt nem egyszerűen egy sokadik baktérium kulturával van dolgunk. Sima kulturát már sok éve adagolok, több fajtát is, de eddig sohasem találkoztam ilyen kitünő hatásfokúval. Feltételezem hogy a baktériummal egy időben táplálék is van a flakonban ami az adagoláskor aktiválódik, ezért olyan hatásos.

A leirtak személyes tapasztalatok igy nem tudom hogy másnál hogy alakulnak a dolgok mert személyes véleményt csak elvétve találtam de azt a néhányat pozitivan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.