Nyáron úgy döntöttem, újraindítom a tengeri akváriumomat 5 év kihagyás után. Lágykorallosnak szántam, benne egy manadarinhal párral. Sok tipródás/utanaolvasás után a mandarinhalakat elengedtem, jelenleg nincsenek benne halak. Október elején indult, 150 literes. Két hete megérkeztek az első lágykorallok,
Fűkorall, nagyon szerettem volna ezt a színt régebben is, akkor csak valami nem túl szép barnás volt:
Xénia, már találtam egy hét után egy kis eldobott csápot, ami két napja pulzál is. Jól nyomja

Fácska, ő volt az első fecske, egy héttel a többiek előtt. Egy nagy xéniamező közepére sikerült nőnie a boltban, kicsit izgultam, hogy megmarad-e, de mostanra nagyon szépen nyílik:
És végül örök szerelmem, a zoa. Belőlük még szeretnék egy-két szebb színűt, de ez eléggé légzetellálító élőben, úgyhogy nem panaszkodhatok:
Egyenlőre ennyi korall. A halon még tipódom, hogy lesz-e valami más, de igazából semmi nem ragadott meg annyira, mint a mandarinhal. Ezen kívül persze végtelen sok szivacs (most nagyon elszaporodtak), lehet az algaváltásból ezért volt nagyon halovány a barna alga (ha minden igaz, ők versenyeznek a szilkátért) és sok-sok kígyókarú, akik kedvérét azért néha etetek egy kis apróra vágott artémiával.
u.i Nem igazán az csinálja a képbeszúrás amit kellene, pedig jól vannak linkelve...