Röviden arra lennék kiváncsi, kinél hogy reagálják le a lágykorallok, zoák, anemónák a szerves szén adagolást!?
Nálam 100as NO3 értékek voltak, a lágykorallok /fácska, xénia, lap anemónák/ jól érezték magukat, de a zoák nem igazán növekedtek.....
Elkezdtem az ecet adagolást 15ml/nap + a későbbiekben + 1 g szőlőcukrot is 240l -re.
Így kb 20as az NO3 ami még midig nem valami fényes, de a lágykorallok most össze vannak húzódva, sokkal tömzsibbek lettek, a zoák félig nyílnak, a számuk meg fogyatkozik.
A kőkorallok jól érzik magukat, szebben nyílnak, új növekedési végek vannak...
Szóval most vagy abbahagyom az adagolást h a lágykorallok megmaradjanak, de akkor megint felmegy az no3, vagy tolom továbbra is, de annak meg ki tudja mi lesz a vége....
Vodka, ecet, szőlőcukor adagolás hatása a lágykorallokra
-
- Bohóchal
- 62
-
- Korallszirt Mester
- 949 5
Re: Vodka, ecet, szőlőcukor adagolás hatása a lágykorallokra
Először is döntsd el, mit akarsz tartani: lágykorallokat, vagy kőkorallokat.
: Gumis (1)
-
- Bohóchal
- 70 1 1
Az biztos, hogy minda kettőnek nem lehet egyszerre kedvezni ez nem kérdés, de szerintem az is tény hogy a 20 No3 mellet a Zoa-knak vígan növekedni kell ha minden rendben, és szerintem ez vonakozik a többi lágyra is. It valami más gikszer is lehet.
: Hezoa (1)
-
- Remeterák
- 17 2 4
Valóban jó volna dönteni hogy kő vagy lágykorallos legyen az aksi. Igen igen nehéz azt a metszetet megtalálni ahol mindkettőből pár pár faj tolerálja egymás igényeit.
Más, így első blikkre akklimatizálódniuk kell a lágyak szöveteiben megtalálható (magas no3 mellett erősen felszaporodó) szimbióta algáknak a jelenlegi helyzethez, habár a zoák fogyása mértéktől függően másban is kereshető.
Más, így első blikkre akklimatizálódniuk kell a lágyak szöveteiben megtalálható (magas no3 mellett erősen felszaporodó) szimbióta algáknak a jelenlegi helyzethez, habár a zoák fogyása mértéktől függően másban is kereshető.
-
- Bohóchal
- 62
Hm...oké, nehéz lesz , de akkor megpróbálom elpasszolni azokat a lágy korallokat amik nem érzik most jól magukat.
Viszont a zoákat nem értem most h megy lefelé a nitrát, ritkul a számuk, pont fordított eredményt vártam, mert számtalan aksit látni amibe kőkorall és zoa is van.
Viszont a zoákat nem értem most h megy lefelé a nitrát, ritkul a számuk, pont fordított eredményt vártam, mert számtalan aksit látni amibe kőkorall és zoa is van.
- Hezoa
- Remeterák
- 4
Nekem az nem világos hogy a tengerekben ha jól tudom sok helyen együtt élnek kő- és lágykorallok ugyanolyan vízminőségben,de javítsatok ki ha rosszul tudom.
"Pezsdüljenek a vizek. . ."
-
- Korallszirt Mester
- 949 5
Igen, ez előfordul, de azért nagy általánosságban azért különválik. Hatalmas tömegű vízmozgás, ár-apály, alulról felemelkedő víztömegek, stb. Akváriumi körülményk között nem tudjuk modellezni a tengeri körülményeket.
: jflex (1)
- Hezoa
- Remeterák
- 4
Ez így van,kösz Groeg!8-)
"Pezsdüljenek a vizek. . ."
-
- Találkozó házigazda
- 715 126 1 1
Aztán aztán azt sem felejtsük el hogy az édesviz ömlik a tengerbe ott az élőlények korallok milyen körülmények között élnek. A másik véglet több tizezer kilométerrel arrébb.
Az áram alatt lévő alkatrész úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt csak más a fogása!!! 
Én csak a tapasztalatomat írom le de látom hogy ez itt nem követelmény.

Én csak a tapasztalatomat írom le de látom hogy ez itt nem követelmény.

- sasa
- Site Admin
- 1165 9 5
A tenger reprodukálhatatlan. Tökéletes vizminőség, tökéletes stabilitás és kifogyhatatlan mennyiségü tápanyag. Ebből a trióból kb. egyiket sem tudjuk mi itthon megteremteni. A zárt térben lévő korallok kémiai hadviseléséről nem is beszélve.
Mer' a vizbül vonnya' ki a zoxigént! Teccik érteni?!