6 hónapos tenyésztett kardinálishalak

minden amit adok veszek.
placi
Császárhal
Hozzászólások: 1385
Csatlakozott: 2015.02.04. 17:47
57 1

Re: 6 hónapos tenyésztett kardinálishalak

placi » 2020.06.10. 18:08

Érdekes nézőpontok ezek, érdekesek, logikusak is, azonban a helyzetet én egy teljesen más oldaláról vizsgálom!Én a szakmámban, a munkámban híresen jó szakembernek számítok, ami egy jó érzés, nem szükséges, hogy más területen vállveregetést kapjak, és nincs kényszerem, hogy bizonyítsak olyan embereknek, akik úgy általában tisztelet a kivételnek úgy néznek le, hogy közben nem is ismernek. Mire lenne ez jó? Kérdezem….Már régen volt, amikor tartottam saját szakmámban egy előadást! A tévhitek, és félreértések volt a téma, és azzal kezdtem, hogy kértem a jelenlévő nagyjából 100 embert, hogy tegye fel a kezét, aki neten néz utána azon szakmai területnek, amihez nem annyira ért még!

Feltette a kezét mindenki, de mivel a meghívó is a neten volt, ez övön aluli kérdés… Evidens!

Most tegye fel a kezét az, aki fórumokban is olvassa segítők írásait, hogy maga okosodjon belőle? Feltette megint mindenki a kezét!

Na jó, eddig papírforma, de most az tegye fel a kezét, aki abban a fórumban, ahová azért megy, hogy megtudjon valamit, ír is másoknak segítséget! 80% feltette a kezét!

De mindenkinek van szakterülete! Mindenki valamiben jó, vagyis remélem ez így van! Ki segít fórumokban olyan témában aminek Ő maga a szakértője, és tud is segíteni?

A 100 emberből kettő tette fel a kezét!

Egyesek már itt felnevettek, majd amikor bénán széttettem a kezem és mondtam, hogy tudjátok mért nincs az oldalamon fórum ahol ti kezdők oszthatjátok egymásnak az észt!

Na ekkor már mindenki hangosan kacagott!Összegezve nem tudom mért gondolja bárki is, hogy a kezemben tartom a szentgrált! De milyen érdekes ugye? Ha segítség kell, csend honol. Kiéve a fikázókat! Mert azok sosem akarnak csendben maradni!

Ha eladó hal van, jó lenne ingyen, de vigyem is el!

De amint azt hiszitek van nálam valami, ami nektek jó lesz, azonnal van kérdés!

Nincs nálam semmi pupákok! Én sem tudom!

És tudjátok, amíg én sem tudom, addig nem írok cikket, ha meg már a szokás szaktudás lesz, akkor meg azért nem írom le, mert ha leírom majd mégis, az irományomat eladom 100 millió forintért / faj!Az, ha valaki lelkesen osztja az észt, mert az ilyen fórumokban keresi a társaságot, az önigazolást, mert magányos, azt megértem. Sajnálom! Ha én is ennyire szerencsétlen leszek, majd talán én is osztom az észt mindenkinek, és minden ötletemet kipróbáltatom veletek!A témát részemről zárhatjátok!Ui.: Volt egy vevő, és nem gecizett, nem szívózott, ráadásul még értelmes is volt! Tehát az egyenleg 13-1 a seggfejek javára!
: Scar22 (1)

Avatar
mazoli
Doktorhal
Hozzászólások: 711
Csatlakozott: 2013.06.13. 14:15
Tartózkodási hely: Budapest XIII
206 2 3 11

Re: 6 hónapos tenyésztett kardinálishalak

mazoli » 2020.06.30. 20:52

placi írta:
2020.06.04. 09:17
sasa írta:
2020.06.04. 08:08
Én vagyok igazán szomorú Laci, ha ezt komolyan gondolod... :(
Nem neked szólt, de ezt te is tudod! Nem komolyan godnolom, hanem sajnos így van!:(
Mostanában ritkán járok a fórumon, de időnként beleolvasok. Szomorú az ilyen posztokat olvasni. Ez a hobbi sajnos nagyon sok időt és nagyon sok pénzt emészt fel, egy nagyon labilis közeg, sok a kudarc. Nem meglepő a frusztráltság, mivel sokszor az ember legnagyobb igyekezete ellenére is bedőlhet a rendszer és hónapok/évek és százezer/millió forintok mennek le a klotyón. Ezzel tisztában kell lenni.A szaporítás, mint általában a mezőgazdaság (növény és állattenyésztés), egy nagyon kényes és bonyolult tevékenység. Tengeri élőlények esetében pedig fokozottan az. Nem véletlen, hogy a nagy korallfarmok és hal/garnéla szaporító vállalkozások tengerparti régiókban létesülnek, ahol a tengervíz szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, mivel szaporításnál a szűréshez rengeteg cserére van szükség.Kicsit az jut eszembe, ahhoz hasonlítanám, mint ha a Szaharában paradicsomot szeretnél nevelni. Se táptalaj, se eső, meg hűteni is kell a "melegházat", de aki nagyon akarja az megteheti, sikerülhet neki. De nem az fogja ellátni az éhező afrikai kisgyerekeket. Kísérletnek vagy a bizonyítási vágy kiteljesedéséhez jó lehet.A tengeri állatok szaporításáról doktori disszertációkat is lehet találni, megy a kutatás rendesen. Szurkolok neked a szaporításhoz, gyönyörű dolog, remélem összejön. Angol nyelvű fórumokon is lehet olvasni elvétve amatőr sikereket, de kétségem van afelől, hogy fenntarthatóan és nyereségesen otthoni körülmények között meg lehessen valósítani. Hátha neked összejön.Ami a tudás megosztást illeti, úgy gondolom, hogy ez belső emberi tulajdonság és belső világnézet és szemlélet kérdése. Van aki attól boldog és érzi magát sikeresnek, ha valamit megoszthat és másokon is segít, van aki attól boldog hogy tud valamit amit más nem. Mivel annyira nehéz a tengeri jószágokat szaporítani, a legutolsó dolog amitől tartanék, hogy valaki lemásolja. De természetesen mindenki a saját életét éli és saját szemüvegén keresztül nézi a világot.Annyit szeretnék még ehhez a kicsit hosszúra sikeredett poszthoz hozzáfűzni, hogy az ember egymagában nagyon kevésre képes. Úgy szellemileg mint fizikailag. Hiszem, látom, érzem, hogy egymagad csak töredékére vagy képes mint csoportokban. De ez más kezd kicsit elvonttá válni, abbahagyom :)További jó akvarizálást.
: kslszl kszabi jflex ... (4)

Én is hozzászólok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég