A REVERSE OSMOSIS víztisztító berendezés

A REVERSE OSMOSIS víztisztító berendezés

A Reverz Ozmózis berendezés segítségével birtokunkban van a megoldás, amely a legtökéletesebb víztisztítási eljárást képes produkálni.

Mi az ozmózis?
Oldószer (általában víz) diffúziója (külsõ behatás nélküli keveredés) félig áteresztõ rétegen keresztül. A félig áteresztõ hártyák olyan résekkel rendelkeznek, amelyek csak bizonyos mérethatár alatti részecskéket engednek át (a vízmolekulákat igen, de a vízben lévõ szennyezõdéseket nem) így a nagyobb molekulák diffúzióját akadályozzák, míg a kisebbekét nem.

Mi a fordított ozmózis (RO)?
Ha zárt rendszerben nyomást gyakorolunk az oldatra, akkor az oldószer, vagyis a tiszta víz átlép a hártyán a hígabb oldat felé, míg a nagyobb koncentrációjú, „szennyezett” folyadék eltávozik. Ezzel az eljárással lehet a sót kiválasztani a tengervízbõl. A fordított ozmózis akkor jön létre, amikor elválasztunk két különbözõ koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az anyagok koncentráció-különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás. A fordított ozmózis során az oldószer (tiszta víz) áramlik külsõ nyomás hatására a félig áteresztõ rétegen keresztül a magasabb koncentrációjú oldatból (szennyezett víz) az alacsonyabb koncentrációjú felé (tisztított víz). A víz tisztítására kialakított membránok mentén a tisztítandó víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyezõdéseket. A víztisztításnak ez a módja minden eddiginél hatékonyabb, hiszen a membrán tulajdonságaiból adódóan a szûrõ eltávolítja a baktériumoknál ezerszer kisebb szennyezõdéseket is az ivóvízbõl.

Az RO berendezés mûködési elve:
A háromszoros (5 mikronos szûrõ, szénszûrõ, 1 mikronos szûrõ) szûrt vizet a membránházba juttatjuk, és így a speciálisan szerelt, felcsévélt membránok közé jut. Itt a szennyezett víz kettéválik a következõkre: Permeátum: a tiszta víz, mely a membránon átjutva nyomását veszítve, spirál alakban a központi csövön összegyûlve szabad kifolyással távozik a gyûjtõtartályba, vagy a felszerelt csapon keresztül kiengedjük Koncentrátum: a membrán felületén palástirányban végigszaladó, szennyezõdésben egyre nagyobb töménységû víz, a belépéskor tapasztalt nyomásértéken a membrán túloldalán távozik A Reverz Ozmózis ivóvíz utótisztító kisberendezés olyan szûrõ, melynek nyílása 0,0001mikron a baktériumok nagyságrendjénél 1000-szer, a vírusokénál pedig 100-szor kisebbek, így azok a szûrõn keresztül nem tudnak átjutni, visszamaradnak és a koncentrátummal a lefolyón keresztül eltávoznak az ivóvízbõl.

Az RO eljárással a következõ anyagokat tudjuk a vízbõl kiváló eredménnyel eltávolítani:
· Nazirium
· Arzén
· Kadmium
· Kálium
· Szulfátok
· Keménység(Ca)
· Nitrátok
· Kloridok
· Fekália bacilusok
· Vírusok
· Protozoa ciszták
· Organikus anyagok
· Trihalometánok, Trihaloetilén
· Klór
· Mérgek
· Anyag szedimentáció
· Szín- és ízrontó anyagok
· Azbeszt
· Maradványok (gyógyszer, vegyszer, tisztítószer)

ha8rd

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.