Acropora szaporítása

Acropora szaporítása

Persze ha megfelelő a vízminőség és a kalcium, stroncium, magnézium szint is állandó.Bár egy sikeres korallnövekedéssel telt időszak után, még ez a hatalmas 1200l-es rendszer is túl zsúfolt lett korallokkal. Egy pár korall beárnyékolta a többieket, míg mások a saját súlyukat nem bírták és felborultak állandóan.

Ez a pompás lila acropora is olyan nehézre nőtt, hogy a legcsekélyebb ütközés egy haltól is már legurította a medence aljára. Egyértelmű, itt volt az ideje a tenyésztésnek!

Kivettük a korallt a medencéből, és betettük egy lapos, vízzel teli edénybe.

Ezután a korallt darabokra törtük és dugókra ragasztottuk. Ebben az esetben mi általában már csomagoljuk is a korallt és kiszállítjuk a megrendelőnek. Azonban ez a korall kifejezetten gyönyörű a zöld és lilás színeivel. Úgy döntöttünk, hogy meg kell tartanunk ezt a darabot „anyapéldányként”, hogy növelni tudjuk a szaporulatot ebből a fajta korallból.

Amíg egy sima dugó is egy teljes acropora fejjé fejlődik relatíve kevés idő alatt, így vannak sokkal hatásosabb módok is arra, hogy neveljünk tenyésztörzset. A dugók előnye az, hogy használhatók építőelemekként, és tetszés szerint összeilleszthetők. A dugókat könnyű összeragasztani; Épp egy tubus SallyJo ragasztót használok.

Tedd a dugókat különböző szögekbe! A lényeg az, hogy a dugókat mind ragasszuk össze olyan kis formába, ahogy a legjobban sikerül, és hogy az összes koralldarab különböző irányba mutasson.

A furcsa kinézet, amit a különböző szögben elhelyezett dugókkal érünk el, hogy a korallok gyorsabban nőjenek, mint egyesével a dugókban. Továbbá, ha egy darab elég naggyá fejlődött ahhoz, hogy hozzáérjen egy másikhoz, lesz egy fokozott növekedés, amikor a korallok összenőnek.

Végül, összeragasztottam az összes darabot egy formára, egy korall-növesztő formára. Ez nem csak gyorsabban fog növekedni, mint az eredeti törzse az acroporának, még stabilabb és kevésbé fog miniatűr lavinát okozni az akváriumunkban. Az eredeti acropora darabot is visszaragasztottam az akváriumba. Ne pazarolj ! Tulajdonképpen ez a alap törzs is regenerálódni fog. Egy pár hónapon belül rengeteg lesz ezekből a gyönyörű lila acroporákból.

ha8rd & sasa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.