Kis polipú kőkorall rögzitése

Kis polipú kőkorall rögzitése

A következő képsorokban láthatjátok egy akvarista barátom által adott montipora darab rögzitéset egy kisdarab élőkőre kétkomponensű ragasztóval (speciális tengeri akvarisztikai célokra)

A konyhai asztalon elökészitettem a szükséges eszközözöket

A kétkomponensú ragasztóból levágjuk a szükséges mennyiséget egy éles késsel és addig gyurjuk mig egységen fehérszinű nem lesz. Védjük a kezünket mivel a bőrre káros anyagok vannak a ragasztóban addig amig nem keményedik ki (kb 30 perc)

A ragasztó összegyurt állapotában kb 5-6 percig használható.

Az elözlőeg papirzsebkendővel leitatott felületbe benyomogatjuk az elökészitett ragasztot majd ebbe belenyomjuk a korall darabot úgy hogy a korallt körbefogja egy kis részen. Ezután az elözőleg fecskendővel leszivott akváriumvizzel gyengéden megspricceljük a korallt, amit még többször megismételünk a későbbiekben.

Nincs más dolgunk mint várni a ragasztó kikeményedéséig körülbelűl 30 percig, eközben többször nedvesitjük és állandóan letakarva tartjuk élelmiszer csomagolásra használt foliával

A helység ahol ezt csináljuk legalább 22 fokos legyen. Kisebb darabokat cyanolit gyors ragasztoval is ragaszthatunk ekkor a száradási idő jelentösen lerövidül kb 5 percre. Ha ezt a tipusú gyors ragasztót válasszuk akkor a zselés változatát vegyük meg.

tibs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.