Tunze 7097 Controller telepítése Mac-re

Tunze 7097 Controller telepítése Mac-re

Tunze 7097 Controller telepítése Mac-re

Elég sokat szívtam vele mire megtaláltam a megoldást. Lehet számotokra triviális ez a lehetőség, viszont ha nem, akkor nagy segítség az olyanoknak mint én (szerencsére vagy sajnos nincs Windowsos gépünk).

Töltsd le a Virtual Box nevű programot a gépedre.:

https://www.virtualbox.org/

Én az older verzióból a z “OSx hosts Intel Macs” -t töltöttem le mivel “Intel-es” a gépem nem “AMD -s”.

Ha beírod a youtube-ba, hogy “virtualbox mac” akkor kaphatsz segítséget, hogy kell telepíteni, ha nem lenne egyértelmű (nekem nem volt az).

A virtualbox program ingyenes!

Szerezz egy Windows telepítőt, (kérj kölcsön, vagy …) én a Windows 7-et tudtam megszerezni. (XP-vel is próbálkoztam, de az nagyon bonyolultnak bizonyult, még a netet sem tudtam rendesen bekonfigurálni mindenféle tűzfalas cuccokba botlottam meg dialup-os internet konfigurálásba, …)

A lényeg, hogy 25GB megy veszendőbe a Windows 7-es környezet miatt. (Az XP-vel csak 10GB lenne a minimális partició, azért próbálkoztam azzal is).

Miután feltelepítetted a Virtualboxot ne felejtsd bedugni az usb-be a Tunze 7097-et és a Settings menü, Port gomb alatt az usb fülön hozzáadni a Tunze sort amit egyből felajánl a rendszer.

Ezt a beállítást később is megteheted csak le kell állítani a windowst, hogy piszkálhasd ezt a menüt.

Feltelepíted a Windowst és letöltöd a tunze oldaláról a download menüből a 7097-hez tartozó programot.

https://www.tunze.com/HU/hu/download/so … nload.html

Ne felejtsd, hogy a windowsba drivereket kell telepíteni, hogy működjenek a külső eszközök (nyomtató, scanner, Tunze controller, …). Az útmutatót a legegyszerűbben a youtubról tudod megszerezni beírod, hogy: tunze 7097. Egyből kiköpi a driver telepítési segédletet.

A következő buktató a program telepítésénél van, mégpedig a telepítés közben a célkönyvtárnak a gyökérkönyvtárat kell megadni. Nekem, ha a ProgramFiles-ba telepítettem fel, mindig hibával tudta csak betölteni a programot és úgy nem tudott összekapcsolódni a rendszer.

A Driveres hóka-móka, meg a telepítési gond egy Windowsos laptopon is komoly fejtörést okozott mire rájöttem a nyitjára, tehát ha Windowsos gépre szeretnéd telepíteni a programot, akkor is így lehet csak működésre bírni a kütyüt (legalábbis én ezt tapasztaltam).

Minden esetre, nekem már nem kell kölcsönkérnem windowsos laptopokat, ha változtatni szeretnék a beállításokon.Jelenleg így van beállítva a controller, de folyamatosan tesztelem, hogy a legtutibb.
Remélem segít a leírás, de én sem vagyok nagy guru ezen a téren.

Ja, és főként remélem, a Tunze kihoz egy Mac-es változatot ehhez a controllerhez is (25GB-ot spórolnék a Windows partició végett), hiszen a korábbival (7096, amihez van mac-es program is) nem lehet a ledlámpákat vezérelni.

Ha sikerül futtatni a vezérlő programját, akkor a nem logikus beállítási paraméterek nem az emulátorból adódnak, hanem a Tunze mérnökeinek gondolkodásmódjából. De így is örülök, hogy a 2012 -es beharangozása óta sikerült végre piacra dobni 2016 márciusában, és a Korallszirt-nek (Erikának) köszönhetően végre nekem is lehet belőle.

Tengermély tisztelettel.

zolibuvar

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.