Pár éve már benne vagyok a növényes akvarisztikában és úgy döntöttem indítok egy nano tengerit is. Az indítást 2021 őszére tervezem. Addig a hiányzó felszereléseket és tudást kívánom megszerezni. Az elmúlt időszakban sokat olvastam a témában. Sajnálatos módon szűk keretek között tudom csak megvalósítani a terveimet, mert feleségem rövid pórázon tart. Kettőnél több üveg nem lehet itthon és csak a jelenlegieket alakíthatom át, ráadásul szigorú elszámolásban is vagyok. Ezt talán magyarázza az a tény, hogy az elmúlt 2 évben 8 növényes layoutot sikerült csinálnom és emiatt nem igazán nézik jó szemmel a terveimet. Ugyanakkor mindenképpen szeretnék kislányomnak csinálni egy tündérkertet. Tulajdonképpen ki is néztem egy layoutot, amit le szeretnék koppintani.
Ezt szeretném megcsinálni:
Nagyjából az üveg mérete hasonló.
Amiben mindenképpen szeretném majd segítségeteket kérni, hogy az algaváltás után aki teheti és van olyan felesleges korallja ami illik az elképzelt listába, az ne fogja vissza magát, mert szeretném feleségem számára is elfogadható kereteken belül létrehozni ezt a kis csodát.
Nemsokára folytatom az üveggel és technikai elképzeléseimmel.
köszönöm, hogy benéztél